1000 a jeden znak



Cesta dlouhá tisíc mil začíná prvním krůčkem (Lao-C’)

Pokud jde o čínštinu, s mírnou nadsázkou lze říci, že začátečníci jsme úplně všichni. Jediný rozdíl je v tom, že někdo začal dříve a jiný o něco později.

Ti, kteří začali o něco dřív, vědí: bez studia znaků se čínštině nelze naučit. Znalost čínštiny je cesta, dlouhá tisíc mil; a ať už po ní ujdeme kousek nebo kus, vždy začíná prvním znakem – prvním krůčkem.

Co to je?

Tisíc a jeden znak je projekt, jehož posláním je první tři tisíce kroků na této cestě usnadnit. Jako studijní pomůcku vám přinášíme 3003 nejužívanějších znaků, zpracovaných do tří sad výukových karet po 1001 znacích.

První sada 1000 a jeden znak za 499 Kč

Soubor praktických výukových karet s nejčastěji užívanými čínskými znaky. Kartičky formátu 55 x 47 mm jsou uloženy v bezpečně uzavíratelné krabičce z pevného kartonu. Pravidelným používáním upevníte svou znalost těch opravdu nejzákladnějších a běžně užívaných zjednodušených znaků.

  • Lícová strana karty: zjednodušené čínské znaky
  • Rubová strana karty: slovníkové informace – pinyin a výklad znaku. Číslo na spodním okraji rubové strany odpovídá frekvenci výskytu znaku.
  • Počet karet: 1001 ks

Jak s kartami pracovat?

Práce s výukovými kartami je účelná a přitom jednoduchá:

  • můžete listovat kartami a sledovat lícovou stranu, kde je vyobrazen znak, a zkoušet sami sebe – z výslovnosti, z významu, z přepisu do pinyin
  • můžete listovat kartami a sledovat rubovou stranu se slovníkovými informacemi a zkoušet sami sebe, zda dokážete napsat správný znak
  • znaky, které již bezpečně ovládáte, můžete ve štosu karet upozadit a častěji prohlížet znaky, které ještě tak dobře neumíte
  • pravidelným a stálým prohlížením rubové strany karet se slovníkovými informacemi vám významy, výslovnosti a interpretace znaku v různých kontextech snáze přejdou do podvědomí a vaše orientace v čínském textu bude rychlejší a snazší
  • můžete si vytvořit své vlastní způsoby, jak s kartami pracovat a zdokonalit se ve znalosti znaků

Pro koho to je?

Pro každého, kdo začíná s čínštinou a cítí potřebu tve znalosti znaků se zdokonalit.

Každá sada sestává z 1001 kartiček přibližně o velikosti pexesa. Na lícové straně karty je vyobrazen znak (zjednodušené písmo), na straně rubové je odpovídající slovníková část: výslovnost v přepisu pinyin, varianty a nejběžnější významy. Celá sada je uložena v krabičce z pevného kartonu, kterou si vášnivý student čínštiny může pohodlně nosit s sebou a studovat znaky v každé volné chvilce – zejména k tomuto ušlechtilému účelu je první, druhá i třetí sada znaků určena.

Náhradní díly

Náhradní krabička za 49 Kč

Pokud Vaše krabička, v níž jsou kartičky se znaky uloženy, doslouží, můžete si objednat novou.
Nezapomeňte při dokončení objednávky připsat do Vzkazu prodejci, pro kterou sadu kartiček krabičku objednáváte (Tisíc a jeden znak – I., II. nebo III.). Pokud tuto informaci neuvedete, bude Vám zaslána krabička s označením pro Tisíc a jeden znak I. – tedy pro první sadu.

Náhradní karty – dílčí sada 20 ks – 49 Kč

Sada 20 ks náhradních karet podle Vašeho vlastního výběru.
Pokud o některé kartičky přijdete, můžete si objednat vytištění nových, náhradních. Minimální počet náhradních kartiček v objednávce je z technických důvodů 20 ks.
Pozor! Výběr znaků v náhradní sadě je na Vás – sami musíte určit, které znaky do Vaší sady náhradních karet zařadíme. Kromě objednávky nás proto kontaktujte e-mailem, abychom s Vámi dohodli přesný obsah Vaší objednávky!

Kontakt

Tisíc a jeden znak: hanzi1001@email.cz